Onderhoud PVC vloeren

Goed onderhoud, is het behoud van uw vloer!

ONDERHOUDSINFORMATIE

Houdt uw PVC/luxe vinylvloer als nieuw. Wij leggen het aan u uit.

Hoe kan ik mijn PVC vloer het beste onderhouden?

Elke PVC/luxe vinylvloer wordt ontworpen om lang mee te gaan. Maar om ervoor te zorgen dat uw vloer door de jaren heen zijn mooie luxueuze uitstraling blijft behouden, volgt u het beste enkele richtlijnen. Voor de schoonmaak volstaat een gewone bezem, een microvezeldoek, een stofzuiger of een vochtige zwabber in combinatie met goedgekeurde reinigingsproducten.

Sjerk Slagmolen adviseert geselecteerde onderhoudsproducten, deze zijn verkrijgbaar in onze showrooms. Onze schoonmaakproducten worden speciaal samengesteld voor het gebruik van PVC vloeren en de meeste vinyl-, rubber- en linoleumvloeren. We hebben een speciale Gids met onderhouds, schoonmaken met sprays en schrobzuiger.

Tip Gebruik liever geen agressieve reinigingsproducten of reinigingstoestellen met stoom. Laat na het schoonmaken ook geen plassen met water op de vloer staan. En denkt u ook eens aan een schoonmaakmachine, met borstelpad. Ook deze is uit voorraad leverbaar.

Is mijn PVC/luxe vinylvloer krasbestendig?

De slijtlaag van alle PVC/luxe vinylvloeren is krasbestendig en in overeenstemming met de Europese richtlijnen, maar niet volledig krasvast. Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken, dus u dient bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Een efficiënt gebruik van deurmatten voorkomt de impact van scherpe voorwerpen zoals stof, zand en steentjes op uw schoenzolen. De poten van meubels (tafels, stoelen, kastjes, enz.) moeten voorzien zijn van de nodige bescherming, en bureaustoelen moeten uitgerust zijn met zachte wielen. De wielen en zuigmond van uw stofzuiger mogen niet te hard of beschadigd zijn, en de wielen moeten vrij ronddraaien.

Kan ik mijn PVC vloer schoonmaken met een stoomreiniger?

De Protectonite PU-beschermlaag van een PVC vloer maakt u bijzonder gemakkelijk schoon. Reinigen met een stoomreiniger is niet noodzakelijk en we raden u dit ten stelligste af. De hete stoomlucht kan de platen vervormen en het risico op vloerschade vergroten. Bovendien kan de stoom tussen de voegen komen en de kleeflaag beschadigen, waardoor de platen kunnen loskomen.

Z

Altijd vakkundig advies

Z

Schoonmaakproducten op voorraad

Een onderhoudsvraag?

Open chat
Kunnen we je ergens mee van dienst zijn.